Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Avslöjar: Daniel Zaar klar för Rögle

Först Mattias Sjögren – nu fortsätter Rögle satsa på hemvändare. Daniel Zaar är klar för Ängelholmsklubben.

Daniel Zaar har gjort sitt i Malmö.Bild: OLA WESTERBERG
Daniel Zaar ville hem, Rögle ville ha hem Daniel Zaar – och nu är den ekonomiska uppgörelsen med Malmö klar.
Så gick det i korta drag till när Rögle landade sin andra hemvändare. Vi har ju tidigare avslöjat att Mattias Sjögren har skrivit på ett långtidskontrakt med Rögle och han lär presenteras när ZSC Lions är klart med finalspelet i Schweiz.
Expressen rapporterade i förra veckan att Daniel Zaar – som har ett år kvar på sitt kontrakt med Malmö – ska ha fått besked om att söka sig till en ny klubb och att Rögle var mycket intresserat.
Under måndagen kunde vi berätta att Rögle inlett samtal med Daniel Zaar och sportchef Chris Abbott bekräftade sitt intresse med orden:
– Daniel är en kille som jag tycker har väldigt mycket talang. Min åsikt är att han hade passat bra hos oss. Han är i Malmö och har kontrakt där, men hade en säsong där han var stark i vissa perioder och hade det lite kämpigt under andra. Jag har spelat med honom och vet vilken karaktär han har.
Daniel Zaar kom till Rögle från moderklubben Jonstorp 2010. Han gjorde två säsonger i juniorlagen och två i A-laget. Genombrottet kom i allsvenskan 2013/14 då Zaar producerade 36 poäng (16 mål och 20 assister) på 52 matcher och var en del av en mycket framgångsrik kedja med Jakob Johansson och Dennis Everberg.
När Rögle misslyckades med att ta steget upp i SHL våren 2014 värvades Daniel Zaar till Luleå. Där blev han lagkamrat med Cam och Chris Abbott och 27 poäng på 55 matcher tog honom till Nordamerika.
Men efter två kämpiga år i AHL vände Zaar hem till Sverige för ett år sedan. Den gången nobbade han Rögle för Malmö. När tidningen träffade Zaar inför SHL-premiären sa han så här:
– Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt hur Rögle jobbar just nu. När jag träffade Rögle var inte ens Eldebrink (Anders, huvudtränare) där. Jag tyckte att det kändes lite sådär, det var inte klart vart de ville som klubb. Det känns som att Malmö har en tydligare linje om hur de vill utveckla spelare och vart de vill.
Mycket har hänt sedan dess. Rögles sportsliga ledning är utbytt, nu är det Cam och Chris Abbott som styr klubben och de har bevisligen lyckats övertyga Daniel Zaar om att Rögle är bästa klubben för hans fortsatta utveckling.
I en intervju häromdagen sa Daniel Zaar:
– Jag har fått bra intryck och vet att bröderna Abbott är drivna personer som verkligen vill grejer. Jag tror absolut att Rögle har någonting bra på gång.
Uppdatering: Klockan 19.15 skrev Rögle på sin webbplats att övergången är klar.
Gå till toppen