Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga bland våra frågor och svar kan du kontakta oss via formuläret nedan. Börja med att välja kategori.
Observera att uppsägning av prenumeration endast kan ske via telefon, se telefonnummer nedan.
Genom att logga in underlättar du för oss att identifiera din prenumeration och besvara ditt ärende.

Dataskydd och GDPR

Läsare kan placeras i segment som används för att rikta marknadsföring. När det gäller användare som loggat in inom Bonnierkoncernen kan marknadsföringssegment delas inom Bonnierkoncernen för att rikta marknadsföring.
Vi kan också sälja annonsering till tredje part som riktar sig till utvalda annonssegment. När detta sker får tredje part ett pseudonymiserat* ID och kod för utvalda annonssegment. Vi skickar med andra ord inga personuppgifter till tredje part som de kan använda för att identifiera dig som person. Tredje part tillåts inte att lagra varken pseudonymiserat ID eller koder för annonssegment, utan får endast behandla denna information för att leverera annonsen.
*data som inte kan kopplas till en specifik individ utan att man använder kompletterande information.
Om du vill ha ett registerutdrag loggar du in med ditt Sydsvenskan-konto på sydsvenskan.se/registerutdrag. Ditt ärende kommer att behandlas av Bonnier News dataskyddsombud. Dataskyddsombudet kommer att kontakta dig inom 30 dagar. Det du kan förvänta dig i ditt registerutdrag är uppgifter om din prenumeration och/eller ditt kundengagemang hos oss.
Har du inget konto vänder du dig till kundservice.
Du kan höra av dig till oss och be om att vi inte ska kontakta dig i marknadsföringsärenden – skicka in ett ärende till kundservice så hjälper vi dig.
På våra olika sajter inom Bonnier News används olika typer av cookies. Läs vår cookiepolicy här.
Icke-inloggade besökare 
För icke-inloggade besökare på våra sajter samlar vi inga personuppgifter – vi samlar alltså ingen information som direkt kan kopplas till en fysisk person. Anonymiserade data samlas dock in och innehåller till exempel information om vilka artiklar som läses och vilka typer av enheter som nyheter konsumeras på.
Inloggade besökare 
För inloggade användare samlas data som kan kopplas direkt till fysisk person och som därmed utgör personuppgifter, dessa personuppgifter lämnar vi inte vidare till tredje part. De personuppgifter som vi har om dig kan du begära ut via ett registerutdrag.
Tredjepartscookies
Angående tredjepartstjänster, till exempel annonsnätverk, så har inte Bonnier News tillgång till den data som samlas in via tredjepartstjänster och kan därför inte heller lämna ut sådan information. Vi har en strikt policy som reglerar hur annonsörer får placera och hantera cookies på våra sidor.
Du har rätt att begära att vi raderar de personuppgifter som vi behandlar om dig. Det finns dock några undantag från detta:
  • Om du är kund/prenumerant så behöver du först avsluta ditt engagemang hos oss.
  • Vissa uppgifter får vi enligt rådande lagstiftning inte radera, till exempel uppgifter som vi måste behålla enligt bokföringslagen.
Observera att om du vid ett senare tillfälle väljer att bli kund hos oss igen så kommer vi från och med det tillfället återigen behandla dina personuppgifter.
Den 25 maj 2018 började den nya dataskyddsförordningen GDPR gälla i hela EU. GDPR (General Data Protection Regulation) ersätter den svenska personuppgiftslagen PUL, och innebär ett ökat skydd för din personliga integritet. Syftet med GDPR är att förstärka de rättigheter kring personuppgifter som du har som enskild.
Annonsering på vår sida kan ske på två olika sätt, antingen genom direkt annonsering eller via programmatisk annonsering.
Direkt annonsering  
Vid direkt annonsering köper annonsörer annonsplats direkt av oss och vi placerar annonserna direkt på våra sidor. Våra annonsörer köper vanligtvis ett antal annonsvisningar riktade mot ett eller flera annonssegment. 
Programmatisk annonsering
Programmatisk annonsering är annonsering som sker i realtid. När du laddar vår sida sker en realtids-budgivning bland våra tillåtna annonsörer där det vinnande budets annonser visas. Vid budgivningen får annonsörer tillgång till ett pseudonymiserat ID och en kod för det annonssegment som du tillhör.
Den vinnande annonsören får visa sin annons för dig på vår sida. Annonsörer får möjlighet att säkerställa så att annonsen visas lagom ofta (frekvens) och även förhindra att de får betala för annonsvisningar som genererats av icke-mänskliga besökare (olika typer av botar eller försök till annonsbedrägeri).
När du installerar vår nyhetsapp (via App Store eller Google Play) för första gången får du frågan om du vill tillåta notiser. Du får också frågan om du vill tillåta platstjänster (iOS) eller skicka platsinformation (Android). Dessa val kan du när som helst ändra på i telefonens/surfplattans inställningar.
Platsdatan används för att du ska kunna ta emot notiser/meddelanden från Sydsvenskan som är särskilt relevanta i ett avgränsat område. Till exempel: En större brand har utbrutit i en industri och Sydsvenskan skickar ut en nyhetsflash om händelsen till alla appanvändare som valt att ta emot notiser/meddelanden från vår app. Därutöver vill vi skicka en flash med mer detaljerad information som är ännu mer viktig för dem som befinner sig i brandens närområde.
Den geografiska datan som du delar är bara knuten till appen du installerat på din telefon eller surfplatta och används inte i några andra syften. Och vill du inte kunna att ta emot platsbaserade notiser/meddelanden från vår app är det bara att stänga av den möjligheten i telefonens/surfplattans inställningar.
Våra annonsörer får aldrig någon information som kan knytas direkt till dig som person, däremot får de ta del av ett pseudonymiserat* ID och en kod för den grupp av besökare där de valt att annonsera - ett så kallat annonssegment. Utifrån din besöks- och läshistorik placeras du i ett annonssegment och våra annonsörer kan köpa annonser som riktar sig mot ett sådant segment.
*data som inte kan kopplas till en specifik individ utan att man använder kompletterande information.
Vilken persondata vi sparar om dig beror på vilket engagemang du har hos oss.
  • För våra papperstidningsprenumeranter sparar vi de uppgifter som krävs för att vi ska kunna leverera tidningen till dig samt för betalning och fakturering. Om du använder den digitala tillgången som ingår i din prenumeration och är en inloggad användare på våra digitala tjänster samlas data som används för att förbättra och personalisera din digitala upplevelse och för att analysera hur tjänsten används. Vi använder även data för att rikta relevant marknadsföring till dig.
  • För inloggade användare på våra digitala tjänster samlas data som används för att förbättra och personalisera din digitala upplevelse och för att analysera hur tjänsten används. Vi använder även data för att rikta relevant marknadsföring till dig. Vi behandlar också de uppgifter som krävs för betalning och fakturering av den digitala tjänsten.
  • För icke-inloggade besökare på våra sajter samlar vi inga personuppgifter – vi samlar alltså ingen information som direkt kan kopplas till en fysisk person. Anonymiserad data samlas dock in och innehåller till exempel information om vilka artiklar som läses och vilka typer av enheter som nyheter konsumeras på. Dessa uppgifter kan vi dock inte koppla till dig som person.
Vill du hellre prata med någon än att skicka in din fråga via formuläret ovan kontaktar du oss på telefon mån-fre kl 08.00-16.30 eller lör-sön kl 08.00-12.00.
Kundservice: 040-93 41 00