Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
AnnonsHSB Malmö

Flera nya bostadsprojekt på gång – här planeras 79 sjönära bostadsrätter

Det närmar sig byggstart för 79 nya bostadsrätter i Klagshamn. HSBs senaste projekt erbjuder radhuskänsla intill Kalkbrottssjön och den nya parken.

Längst till höger i bild syns HSBs planerade bostadsprojekt vid Kalkbrottssjön i Klagshamn.
HSB Malmö har flera nya byggprojekt på olika platser i staden. För den som är sugen på att flytta till en ny bostad, med alla sina fördelar, finns möjligheten i bland annat Hyllie och Sorgenfri. Försäljningen av första etappen i bostadsrättsföreningen Vattenbrynet i Klagshamn har nyligen kommit igång.
– Det är en tomt som vi haft länge och nu är försäljningen påbörjad. Området byggs i etapper och nu är de första 32 lägenheterna till salu, säger Mia Gustafson, marknads-och kommunikationschef på HSB Malmö.
Klagshamn ligger i utkanten av Malmö, nära naturen och havet men samtidigt med behändigt avstånd in till city. Ett läge som kan locka barnfamiljer med tanke på prisbilden och att här också finns förskolor, skolor, sandstrand och flera fritidsaktiviteter som ridning och fotboll.
Det blir fem huskroppar. Nästan alla lägenheter får utsikt över Kalkbrottssjön, och från en del av dem ser man även havet. Lägenheternas storlek varierar från 2 till 4,5 rum och kök, med en yta på 55 till 110 kvadratmeter. Alla har balkong eller en trädgård med uteplats och lägenheterna med 4,5 rum och kök byggs i etage med en planlösning som påminner om radhus.
– Vi tror det här kan vara ett bra boende för många barnfamiljer, men planerar för varierade storlekar på lägenheterna så att de passar människor i olika åldrar och familjesammansättningar. Blandningen ger mer levande området än särskilda kategoriboenden, säger Mia Gustafson.
Bakom områdets utformning står Arkitektlaget som velat skapa bostäder med tillgång till grönska, solljus och utsikt.
– Vår målsättning har varit att låta alla lägenheter ta del av naturen utanför, säger arkitekten Arne Jönsson.
Byggstarten är planerad till senhösten, med preliminär inflyttning under 2021.

4 anledningar att köpa en nybyggd bostadsrätt

• Fast pris – du slipper budgivning
• Ingen renovering – det är bekvämt
• Noga utvald inredning – som du själv är med och väljer
• Trygg ekonomi – HSB har ekonomiska garantier och underhållsplaner
Läs mer här om brf Vattenbrynet i Klagshamn.
Fakta

Här bygger HSB Malmö

Hyllie, brf Atleten

Ett parknära boende med gångavstånd till service, shopping och kommunikationer. 1-5,5 rok. Försäljning pågår.

Sorgenfri, brf Konduktören

I city med Rörsjöstaden som granne och nära till allt som behövs. Preliminär inflyttning i slutet av 2020. Försäljning pågår. I Sorgenfri bygger HSB även 52 hyreslägenheter i kvarteret Spiggan, med preliminär inflyttning i början av 2021.

Klagshamn, brf Vattenbrynet

I Klagshamn strax utanför Malmö planeras 79 lägenheter intill Kalkbrottssjön. I närheten finns Klagshamnsstranden, förskolor, skolor och flera fritidsanläggningar. Försäljning pågår.

Kommande projekt:

Kalkbrottet Limhamn

Med utsikt över kalkbrottet i Limhamn planeras 160 bostäder. Preliminär säljstart under 2020.

Södra Nyhamnen

Bredvid Malmö Centralstation planeras citylägenheter med promenadavstånd till det mesta.

Läs mer här om pågående nyproduktion hos HSB Malmö

Det här är en annons från HSB Malmö och inte en artikel från Sydsvenskans redaktion. Du kan mejla vår annonsavdelning här. Läs mer om hur vi jobbar med betalt innehåll.

Gå till toppen