Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
AnnonsMalmö City

Med nya tankar lyckades KOL & Cocktails ta plats i Malmös krogvärld

Ett ställe där man som gäst när som helst under kvällen kan slå sig ner och känna att det är helt rätt tid. Eller allra helst stanna från after work till de sena drinkarna på småtimmarna. Det var konceptet som saknades i Malmö kände Michael Folgelqvist och Mattias Tornblad då de öppnade KOL & Cocktails i Malmö. Förra året belönades satsningen med priset som ”Årets Restaurang”.

Mattias Tornblad och Michael Folgelqvist driver bland anat restaurangen KOL & Cocktails i Malmö, tillsammans med Patrik Jakobsson och Robert Börjesson.
Just nu pågår röstningen om Årets restaurang 2018, rösta på din favorit här!
– Jag tror att man måste hitta ett koncept som inte redan finns i Malmö för att lyckas etablera sig på sikt, säger Michael Fogelqvist, som driver flera restauranger tillsammans med Patrik Jakobsson, Robert Börjesson och den som är ansvarig för restaurangen i Malmö; Mattias Tornblad.
KOL & Cocktails har varit en betydande plats på Helsingborgs restaurangkarta sedan 2015. Och förra året öppnade de upp även i Malmö. Ägarkvartetten hade sett att deras koncept saknades även i Malmös krogvärld och såg möjligheten att kunna fylla en lucka.
– Vår filosofi är att ha ett ställe där man när som helst under kvällen ska kunna komma in och känna att man är på rätt ställe. Oavsett om det är lunch, after work, fördrink, middag eller barhäng till DJ sent in på natten. KOL har en miljö som passar för alla typer av umgänge.
Miljön på KOL & Cocktails är inbjudande och hemtrevlig, och för de som varit på restaurangen i Helsingborg tidigare så känner man igen sig.
Menyn bygger i huvudsak på rätter som tillagas på den platsbyggda kolgrillen, med bra kött och andra råvaror av yttersta klass. Men restaurangen är lika känd för sina innovativa drinkar och karaktäristiska miljö.
– Vi ville inte snåla med inredningen, för gör man det så kommer det slå tillbaka i slutändan. Gästerna märker om något är gjort halvdant. Och det påverkar hela upplevelsen, säger Mattias Tornblad som är ansvarig för driften av restaurangen i Malmö.
Ifjol vann KOL & Cocktails Malmö Citysamverkans pris för ”Årets Restaurang”. Året efter vinsten kan man inte tävla igen, men både Michael och Mattias har en klar bild av vem de anser ska vinna.
– Någon som vågat tänka nytt, någon som tillfört något som inte funnits tidigare på restaurangkartan. Det borde premieras, säger Michael Fogelqvist
– Och någon som inte snålar på detaljerna, som lägger vikt vid kvalitet på både mat och miljö, säger Mattias Tornblad.
En person som verkligen uppskattat att KOL öppnat i Malmö är Kalle von Gertten. Han hade ätit på restaurangen i Helsingborg och hoppades på att få samma goda upplevelse redan under premiärhelgen i Malmö.
– Vi var där sex personer, beställde sex olika rätter med olika stekning – och det fixade de utmärkt på en premiärhelg. Det tycker jag tyder på att man verkligen vet vad man gör.
Kalle von Gertten och hans vänner är sedan dess ofta på KOL.
– Vi går dit nästan varje helg, ibland för att äta, men oftast för att ta en drink eller två. Jag gillar hur de lyckats få både vibe i lokalen och att man kan prata med varandra. Sen märks det verkligen att personalen trivs, de är alltid glada och trevliga och inte minst märks det på maten och drinkarna. Man ser på tallriken om kocken mår bra och de gör de på KOL.

Rösta fram Malmös Bästa!

Du har nu chansen att rösta fram Malmös bästa butik, café och restaurang.
Gå in på Malmö Citys hemsida och stötta dina favoriter till att knipa en av tre finalplatser i varje kategori. En jury besöker sedan topptrion och utser därefter vinnaren.
Vinnarna är företag som utmärker sig genom att skapa ett levande Malmö City genom driva en verksamhet som ger kunder och besökare något extra genom nytänkande, service och bra kvalitet på det man erbjuder.
Tävlingen arrangeras av Malmö Citysamverkan och Sydsvenskan fram till 2 september 2018. Du som röstar har chansen att vinna ett Malmö City Presentkort laddat med 1000 kronor.
Fakta

Förra året vann följande företag

Årets Butik: Brillor å sånt

Årets Café: Eida

Årets restaurang: KOL & Cocktails

Årets Butik – Service & Tjänster: Ornament Bodypiercing & Jeweler

Gå in på Malmö Citys hemsida för att läsa mer om tävlingen och dess villkor, samt för att lägga din röst

Det här är en annons från Malmö City och inte en artikel från Sydsvenskans redaktion. Du kan mejla vår annonsavdelning här. Läs mer om hur vi jobbar med betalt innehåll.

Gå till toppen