Tillsätt vanilj, en matsked sprit, choklad eller godis.
Så gör du din egen finglassNy bok vill ge en modern och nyanserad bild av en personlighetstyp som skrämmer.
Psykopatiska drag behöver inte bli destruktiva – om de tyglas i tid Klockan 09.56 kom larm om att en singelolycka skett på Västkustvägen, vid Spillepengen.
Personbil i olycka på VästkustvägenPetra Villani tipsar om sprits och kristyr.
Så dekorerar du pepparkakorna som ett proffs Forskare: ”Fattigdomen är lika skamfylld som den alltid har varit.”
Olika ekonomiska villkor utmanar vänskapen”Det är härligare att få bilder från riktiga tjejer”.
Fler killar tittar på porr dagligen – men mer personligt att få nakenbilder på SnapchatNågot magiskt händer när denna krämiga och äggstinna glass får stå till sig i frysen.
Krämig äggtoddyglass med konjak eller romHär är tio goda kakor, bullar, godis och tårtor till påskhelgen.
10 saker du kan baka till påskÄr det inte dags att Malmö får ett eget bakverk?
Så bakar du Malmösemlan (med pistage och rosenvatten)Petra Villani tipsar om busenkelt adventsfika.
Så bakar du en ljuvlig saffransstjärna till jul Kall degvätska och lång knådningstid. Så här ska du göra.
Så blir lussebullarna saftiga – här är det enda receptet du behöverHär finns recept på enkla tårtor och efterrätter med jordgubbar.
Midsommarpanik? Här är fyra snabba efterrätter du fortfarande hinner göraEtt enkelt sätt att spara sommardoft på burk.
När du tröttnat på saft: gör fläderblomshonung175 grader slår ett slag för en underskattad frukt.
Bruschetta med sockerkaka, grillade aprikoser och honungHör mig prata om syrener, Ernst och svartvinbärsbladssaft i radion.
175 grader pratar saft i P4Spara sommaren på flaska genom att göra saft av blommorna.
Så gör du saft av syrénernaDenna lilla läckerhet gör sommarfikat till en fest.
Supersaftiga rabarbermuffins med mandelBröstkarameller i en mörk byrå. En konstig toalett. Av min gammelmormor Agda minns jag just inte…
Gammelmormor Agdas mjuka pepparkakaDet är lika bra att jag erkänner det direkt: jag har ingen större tradition av att baka just till…
6 saker du kan baka till valborgNu är det baskemigdags att fira något! Våren, solen, fredagen, att Glenn har namnsdag… i min…
Enkel hallontårta med vit chokladkrämÄn är det inte sommar, men det hindrar ju inte att man kan börja planera inför fikastunder i det…
Efterlysning: Var finns Skånes bästa sommarkaféer?Det regnade priseröver skånska chokladtillverkare när den skandinaviska delen av tävlingen…
Malmö chokladfabrik och Cacaofoni klara för choklad-VMNu svär jag i kyrkan, skiter i det blå skåpet, trampar i klaveret och skändar den heligaste av…
Bulle med bulle – på mitt sättEn enda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke…
Köksmagi: En enda smet – två lager kakaJag var nästan 30 år när jag åt chokladfondant för första gången och jag minns än idag hur lurad…
Chokladfondant med havtornsglass och karamellflarnLäggnervårstädningen–dammsugaregörsigbästinlindade i marsipan!Så här i påsktider låter jag detta…
Punschägg med marsipanSirenen Partenopes vårsång ljöd över Neapelbukten och hennes röst var så vacker att byborna ville…
Pastiera – påskkakan som gudarna skapadeFrukt är inte godis. Men den kan bli, om man bara introducerar den för rätt vänner! I år fyller jag…
Fyra nyttigare godbitar till påskäggetFramtiden för Sveriges i mitt tycke bästa baktidning – magasinet Baka – är osäker.
Tidningen Baka har sålts – oklart om det blir fler nummerKalenderkatastrof! I år infaller våffeldagen under påskhelgen. Sicket slöseri att klumpa ihop…
Äppelvåffelringar med kanel och sockerJag har tidigare skrivit omvarför det är bra att vägai stället för att mäta upp ingredienser när…
Hur mycket väger 1 dl?I morse startadebokrean. Här är mina sexkakboksfavoriter i årets sortiment och tre böcker är…
De 6 bästa bakböckerna på bokreanDet överraskar väl inte direkt någon om jag säger att jag inte är särskilt sportig av mig. Trots…
Varm choklad på italienskt visHur många blodapelsiner kan en människa sätta i sig på enmånad? Väldigt, väldigt många – om…
Blodapelsinsorbet med camparihttps://www.youtube.com/watch?v=8JNXTTZ5rMY&feature=youtu.be Hur mycket bittermandel ska…
Den blev bästa semlan i Sydsvenskans testDen ville bli förra årets stora semmelsnackis, men korvsemlan fick ganska snabbt erkänna sig…
Semmelkorvbröden – jag var bara tvungen att testaBokbranschen har en egen, träningsvärlden, trädgårdsentusiasterna, matnördarna … Då är det väl på…
Kändistätt på Sveriges första riktiga bakmässa
Efter julen sjunker jag ihop som en dåligt gräddad petit choux. Allt det där som många avskyr…
Saftig blodapelsinkaka ett ljus i vintermörkretFolket har talat. Har vi då en vinnare i pepparkakshustävlingen? Nej – vi har tre!
Eftersom det…
Se vinnarna i pepparkakshustävlingenOmröstningen i pepparkakshustävlingen pågår för fullt på min Facebooksida. Idag är sista dagen att…
Sista chansen: Rösta fram de finaste pepparkakshusenNu har det äntligen blivit dags för omröstning i pepparkakshustävlingen. Eftersom det har kommit in…
Rösta i pepparkakshustävlingen!Pepparkakshustävlingen har slagit rekord både i antal inskickade bidrag och i kreativitet. Jag är…
Malmö Live får nytt liv som pepparkakshusPepparkakshustävlingen fortsätter att leverera. Här är 26 nya bidrag!
Här, här, här, här och här…
Se Malmö central – i pepparkaksdegOm de kommer med guld, myrra och rökelse vet jag inte, men söta är de. Njut av dem och 25 nya…
De tre vise skumbananerna är här!Med ett korsvirkeshus, en taxistation i Höllvikenoch Öresundsbron kan man ana ett Skånetema…
Över den här Öresundsbron är alla välkomnaEn lampkrona, ettkallbadhus, en star-destroyer och Grand Budapest Hotel – tredje…
Se pepparkakshotellet man inte vill checka ut ifrånFrost-Elsas slott, en fågelholk, triumfbågen och regalskeppet Vasa – skaparlusten flödar i takt med…
Se regalskeppet Vasa och 24 andra maffiga pepparkakshusDe är hårda, smakar gräddkola och omöjliga att sluta äta av..
Så gör du julens bästa gräddkaramellerJag lider av hybris. Varje gång jag bakar efter någon annans recept kommer ett näst intill…
Julgodis: Hallonkola doppad i vit choklad